26.5.2016 | TEKSTI Arja Kulmala KUVAT Fortum

CleanPower-mobiilipelissä voit pelastaa maailman

Kerää perhe pelaamaan ja lähtekää yhdessä pelastamaan maailmaa! Kehitimme mobiilipelin, joka tempaa mukaansa kaiken ikäiset ja herättää hyviä keskusteluja ajankohtaisista energiaan liittyvistä asioista.

Miten energiasta voisi tulla mielenkiintoinen keskustelunaihe ihan tavallisessa perheessä? Voisiko energiaa lähestyä myös viihteellisesti?

”Mielestämme voi. Pohdimme paljon, millä tavalla voisimme olla enemmän läsnä perheiden arjessa. Lapset viettävät päivittäin paljon aikaa mobiilipelien parissa ja heräsi kysymys, voisimmeko me tehdä oman pelin”, kertoo kehityspäällikkö Janne Happonen Fortumilta.

Näin syntyi CleanPower-peli, jossa pelaajat pelastavat maapalloa esimerkiksi kierrätyksen ja uusiutuvan energian avulla.

Asiantuntijat testaajina

Pelin tekijäksi valittiin suomalainen Kuuasema-peliyhtiö, joka on ollut kehittämässä muun muassa Rovion huippusuosittuja Angry Birds -pelejä. Ja mikä tärkeintä – todelliset asiantuntijat, kolmasluokkalaiset, testasivat pelin demoversiot ja antoivat vinkkejä koodaajille.
”Lapset olivat todella innostuneita pelistä. He olivat hyvin tietoisia ilmaston lämpenemisestä ja sen vaikutuksista maapalloomme kuten merenpinnan noususta, jäätiköiden sulamisesta ja poikkeuksellisista sääilmiöistä. Erityistä kiitosta saivat pelissä esiintyvät eläinhahmot sekä mahdollisuus oppia uusia asioita”, kertoo kehityspäällikkö  Fortumilta.

Pikkupöllö neuvoo

  • CleanPower -pelin sympaattinen pöllö antaa sinulle pelivinkkejä! Pöllö kertoo, mitä missäkin kentässä pitää tehdä ja mitä hyötyä eri energiamuotojen käytöstä on.
  • Pelin pääkohderyhmä ovat 6–12-vuotiaat mutta se sopii hyvin koko perheelle.
  • CleanPower on ladattavissa iOS-puhelimiin App Storesta ja Android-puhelimiin Google Playsta. Peli löytyy nimellä ”CleanPower”, ja se on ilmainen.
Arvostele artikkeli
[Arvioita: 2 Keskiarvo: 4]