14.12.2017 | TEKSTI Susanna Cygnel KUVAT Mika Lietzén

Muovia kierrättämällä säästät luontoa ja energiaa

Tässä neljä vinkkiä, miten voit kierrättää muovia Fortumin avulla.
1. Muovin ansiosta elintarvikkeet pysyvät turvallisesti syömäkelpoisina pitkään, joten ei ihme, että useimmat ruuat on pakattu muoviin. Muovi on siis hyvä juttu – paitsi, jos se päätyy luontoon. Onneksi muovia voidaan kierrättää uusiokäyttöön.
2. Vie tyhjä, liasta putsattu pakkaus muovinkeräys­pisteeseen, joita on Suomessa yli 500 – usein kauppojen yhteydessä. Pisteeseen voi laittaa muut ­kotitalousmuovipakkaukset paitsi öljy- ja bensakanis­terit, PVC-muoviset vinyylihanskat ja VHS-videokasetit.
3. Fortumin kiertotalouskylään saapuva jätemuovi lajitellaan, pestään ja jauhetaan lastuiksi, joista tehdään pellettejä eli muoviteollisuuden raaka-ainetta. Prosessiin kuluu 15 prosenttia energiasta, joka kuluisi muovin valmistamiseen neitseellisestä raaka-aineesta.
4. Suomalaisten kotitalouksien kierrättämä muovi jatkaa elämäänsä uusina tuotteina, kun Fortum toimittaa siitä valmistetun raaka-aineen muoviteollisuudelle. Siitä valmistetaan esimerkiksi kukkaruukkuja, saaveja, ämpäreitä, säilytyslaatikoita ja muovikasseja.

 

Arvostele artikkeli
[Arvioita: 1 Keskiarvo: 3]