3.8.2017 | TEKSTI Tiina Toivakka KUVAT Anna-Katri Hänninen

Fortum Koti – älykästä asumista parhaimmillaan

Mikkelin Asuntomessuilla esiteltävä Fortum Koti edustaa älykästä asumista monipuolisesti ja havainnollisesti. Talossa on esimerkiksi aurinkopaneelit, Smartliving -kotiautomaatiojärjestelmä sekä Fortum Fiksu Energiaseuranta -palvelu.

Aurinkopaneelit

Fortum Koti tuottaa sähköä katolle asennetuilla 18 aurinkopaneelilla. Ylimääräinen energia voidaan varastoida akkujärjestelmään ja hyödyntää itse tai myydä sähköverkkoon.

Helppo tapa hankkia aurinkopaneelit omalle katolle on Fortum Aurinkopaketti, joka sisältää kaiken, mitä tarvitset ryhtyäksesi aurinkosähkön tuottajaksi. Järjestelmä toimitetaan vaivattomasti avaimet käteen -periaatteella.

Aurinkopaneeleilla Fortum Koti tuottaa sähköä kustannustehokkaasti ja ympäristöä kuormittamatta.

 

 

Fortum Fiksu Energiaseuranta -palvelu

Fortum Fiksu Energiaseuranta -palvelu on sähköverkon tasapainoa tarkkaileva palvelu, jonka avulla sähköllä lämmitetyt vesivaraajat voidaan lämmittää öisin joustavasti eri aikoihin huomioiden sähkön kulutus- ja hintapiikit.

Voit ottaa palvelun käyttöön omakotitalossa, jossa on sähkölämmitteinen lämminvesivaraaja. Palvelu on asiakkaillemme maksuton. Se tuo käyttöösi reaaliaikaisen sähkönkulutusseurannan sekä alennusta sähkölaskulle.

Uusi Fortum Fiksu Energiaseuranta -palvelu on käytössä syyskuusta alkaen.

 

Oma Fortum

Oma Fortum -sovelluksen avulla asukas voi seurata asuntonsa energiankäyttöä, nähdä maksetut ja maksamattomat sähkölaskut ja sopimustiedot sekä asettaa hälytyksiä sähkönkulutukselle ja -hinnalle. Sovelluksen avulla voit tehdä kotia, omaa taloutta ja ympäristöä hyödyttäviä valintoja.

 

SmartLiving

Fortumin tarjoama SmartLiving-palvelu yhdistää älykodin hyödyt ja ominaisuudet. Sen avulla pystyt kontrolloimaan esimerkiksi lämmitystä, ilmanvaihtoa, valaistusta ja kodinkoneita. SmartLiving -palvelua voit käyttää paikasta riippumatta tabletilla tai älypuhelimella.

Järjestelmä tulee myyntiin taloyhtiöille vuoden lopussa ja sen jälkeen yksityisasiakkaille. Järjestelmää pilotoidaan ja esitellään Mikkelin Asuntomessuilla, ja se on saanut hyvin positiivisen vastaanoton.

 

Sähköauton lataaminen käy kätevästi Fortumin kotilatauspisteessä.

Sähköauton kotilataus

Sähköautojen käytön lisääntyessä kasvaa myös autojen latauspisteiden tarve. Mikkelissä Fortum Kodin varusteisiin kuuluu sähköauton kotilatauspiste. Kotilataus nopeuttaa sähköauton lataamista, se on turvallinen lataustapa kiinteällä kaapelilla. Fortumin kotilatauspiste mahdollistaa lisäpalveluiden käyttöönoton esimerkiksi latauksen sähkön halvimmilla tunneilla.

Kotilatauspisteet tulevat myyntiin syksyn 2017 aikana.

 

Fortum Koti

Säästä sähköä – Järvisen perheen Oma Fortum

Kuluttajat mukaan kysyntäjoustoon – Fortum Fiksu Energiaseurantapalvelu

Sähköauto suviyössä – näin pääset kokeilemaan sähköautoa

 

 

 

Arvostele artikkeli
[Arvioita: 3 Keskiarvo: 3.7]