15.12.2017

Plast kan och bör återvinnas »

Glassen tog slut i ett huj och nu finns det bara en tom förpackning kvar. Den innehåller plast. Ska jag slänga den i sopkärlet? Nej, gör inte det. För den hellre till närmaste insamlingskärl för plastavfall. På så sätt får detta värdefulla material ett nytt liv och naturen hålls ren.

15.12.2017

Så sparar du energi när du lagar julmaten »

Nedan kan du läsa vilka tips redaktionen för tidningen Maku ger alla som vill tillreda sin julmat på ett energieffektivt sätt. Allra sist avslöjar vi också vilken som är årets hetaste julskinka.

1.6.2017

Marias spelregler för ekologiskt boende »

Maria Nordin klarar helt enkelt inte av att slänga bioavfall eller metall i samma kärl som blandavfall. För att leva ekologiskt behöver man bara följa några enkla vardagliga rutiner.

24.3.2017

Mitt Fortum – så sparar familjen Järvinen energi »

Den nya mobilappen Mitt Fortum gör det lättare att följa energiförbrukningen i hemmet. Tapio Järvinen menar att han säkert kommer att börja använda appen mer och mer, eftersom han ju via mobilen har tillgång till Mitt Fortum när och var som helst.

9.9.2016

Tips för dig som vill spara hösten i frysen »

Är du också i full färd med att frysa in bär, svamp och delikatesser från grönsakslandet? Du kan effektivisera infrysningen med några små knep och samtidigt spara både pengar och energi.